tirsdag den 2. august 2011

Lidt indtryk fra en arbejdsdag

Nye rivejern- me like !
 Det fås ikke friskere !
Gulerødder og de nyeste fineste pastinak.
 Mark champignon og fennikel.
 Hokkaido.

Græskar og vanilje.
Hvilken duft !

Smukke billeder af lækre opgaver.
Men..
At være i et køkken er også, opvask, rengøring, opvask, vaske gulve, opvask, stege kød og kød, opvask, grave kød, opvask, skære kød, opvask.. osv.

Men jeg kan lide det.
Lide at stå med hænderne i maden og dejen.
Lide at skabe sanseoplevelser.
Lide at lave god mad, der gør mennesker glade.

19 kommentarer:

  1. Dejligt! Altså lige bortset fra det der med at grave kød som jeg synes lyder lidt mystisk :)

    Må jeg lige høre hvad der er meningen med vanilje og græskar? Lige om 2 minutter står vi nemlig nok med 300 kvm græskarbede som bugner, så jeg vil meget gerne høre græskarfif...

    SvarSlet
  2. Uhm...min farmors vaniljesyltede græskar! Er det Microplane, I har fået?

    SvarSlet
  3. Ja, det er bestemt ikke en 'walk over' at arbejde i et køkken. Men som du siger, er det også fortryllende at trylle med råvarer og smagssammensætninger og skønne farver. God arbejdslyst!
    Kh. Eva

    SvarSlet
  4. Mad lavet med glæde lyst og følelse er godt :-)
    Jeg er også interesseret i den med græskar og vanilje??
    God arbejdsdag til dig.
    Kh.

    SvarSlet
  5. Uhm. Og det kan du. Skabe. Lave god mad og gøre mennesker glade! :)

    SvarSlet
  6. Dejlige billeder. Og sådan er det jo med arbejde. Man må finde og fokusere på alle de gode ting - og så tage de mindre sjove med i købet. Dejligt med hokkaido græskar. Jeg har netop købt mit første i denne sæson, og det ligger og venter på at blive forvandlet til lækre tærter eller skøn suppe (selvom der heldigvis ikke lige er suppevejr for tiden).
    Go' arbejdsdag til dig.
    KH Dorthe

    SvarSlet
  7. Og det er jo det vigtigste, - at du kan lide det.
    God tirsdag.

    SvarSlet
  8. Dejligt, dejligt dejligt! :-)

    SvarSlet
  9. Og hvor er det dejligt at der er nogen, der elsker at lave mad, det skaber glæde for os andre :-)

    SvarSlet
  10. Mad og madlavning er så sanseligt! Og så gælder det om at mobilisere zen-energien til oprydningen.*S*

    SvarSlet
  11. Når du fortæller og viser mad, med kærlighed, smitter det. Jeg har aldrig haft et særligt postivit forhold til mad, men når du fortæller, mærker jeg at vinden vender.
    Eventyrligt :-)
    Knus!

    SvarSlet
  12. Arbejdsglæde - heldige er vi der oplever det! Glædelig tirsdag!

    SvarSlet
  13. Bliver altså helt misundelig over dit arbejds-univers...mit består mest af syge, grå-blege mennesker, medicin, nåle i hobetal, blod og plastik-slanger...en lidt anden cocktail,- som dog også er utrolig givende når man tilsætter ingridienser som ord, varme, omsorg, smil gennem sygdom og smerte, den varme hånd der giver et klem som tak, eller blikket der fortæller mere end alle ord.

    Men altså elsker dit mad-univers hvor fantasien sættes i frit spil - og nydelse også er en del af det hele...oveni gulvvask mm.

    Kram fra Camilla

    SvarSlet
  14. Synes härligt ändå, men det är ju alltid så med andras jobb, man ser det intressanta och fina. Har själv jobbat på handelsträdgård, lärling till trädgårdsmästaren..underbart, men när stället lades ner och jag fick jobb på annat håll så var det inte lika kul..fel på arbetsplatsen då..stämningen. längtar tillbaka till mitt första..mmmm..

    kramar Lycke

    SvarSlet
  15. Jeg synes det høres ut som en flott jobb å lage mat som andre skal spise. Nå fikk jeg lyst på pasternakk-krem - namse!

    SvarSlet
  16. Hold da op det ser og lyder lækkert ud! Mumf!

    SvarSlet
  17. Kære Anja, sikkert mig der staver forkert :-) Vi smider en mængde tørrede krydderier og sukker og salt, efter og på, oksekød og så ligger det i køleskab og bliver gravad okse.
    Du kan tro jeg vender tilbage med ideer til hvad man kan bruge 300 kvm ! græskat til :-)

    Kære Lavendel- Jeps :-)

    Kære en glad blogger; Det er nok vanskeligt at finde et arbejde, som ikke også indeholder elementer, der er knap så sjove :-)

    Kære Margith, jeg vender tilbage med opskrift :-)

    Kære Megan, 1000 tak, det var meget sødt sagt :-)

    Kære Dårde, Mums, jeg holder meget af Hokkaidosuppe !
    Og af supper generelt:-)
    En af de goder, der er ved efterår, er netop supper :-)

    Kære Eva, netop ! :-)

    Kære Karina, det er dejligt og det er sjovt og det er hårdt og det er nogle gange frygteligt kedeligt.
    :-)

    Kære Lene, jeg tror alt bliver bedst, hvis dem der udfører det, kan lide det de gør :-)

    Kære Rina, du har ret- jeg må gribe min zen !
    :-)

    Kære Lotte, det er jeg glad for. Jeg elsker mad og vil så gerne dele :-)

    Kære Kisser, ja! Og vi skal også arbejde med os selv for at føle den
    glæde :-)

    Kære Camilla, tak for at dele. Du må ha verdens hårdeste job. Det har jeg tit tænkt. Det kræver sin kvinde !
    Alle jobs har, forhåbentlig, både gode og mindre gode sider.
    Jeg laver bare mad- du passer oh hjælper mennesker, når de er allermest sårbare. Respekt!

    Kære Lycke, At man har god kemi med de mennesker, man arbejder sammen med, betyder rigtig meget !
    Jeg tror heller ikke, jeg ville klare dette job, hvis ikke jeg holdt af de mennesker, jeg arbejder sammen med.

    Kære Hege, du har ret- jeg føler det godt og sandt at lave mad til sultne mennesker.
    Og hvis jeg kan give dig madlyst- så bliver jeg også glad :-)

    Kære Sidse, tak :-) Jeg tog ingen billeder af opvasken :-)

    Kære Uddabella, det er jeg glad for du synes :-)

    SvarSlet
  18. Suuuk.... lækkerier lokker ;-)

    SvarSlet