mandag den 30. maj 2011

Nej tak til mad spild

Du tager de tørre boller, der er blevet overset i brødkassen.
Skærer dem i tynde skiver og fordeler dem på en bageplade.
 Drypper dem med god olivenolie og drysser med god flagesalt.
Lidt tørrede krydderurter, kunne også være en mulighed.
Jeg brugte ikke denne mulighed i går.
I ovnen med pladen ved ca 150 grader.
 I mens klipper du et stykke bagepapir eller madpapir.
Husk at kig til dine brødskiver.
 Det klippede papir, puttes i din valgte kagedåse.
Det er hygiejnisk og hjælper med til at holde dåsens låg tæt .
Nu er dine brødskiver færdige !
De smager skønt til the eller vin.
Dem du ikke får spist, nu og her, puttes i den papir beklæde dåse, til en anden god gang.
De kan holde længe- hvis de får lov.

18 kommentarer:

  1. Lige nu sidder jeg og ærgrer min over ikke at have gammelt brød - men det er nu også kun fordi jeg netop er kommet hjem fra Rhodos.
    Med lækker olivenolie og nye tørrede krydderier - så det er kun brødet der mangler for at jeg kunne kaste mig over din opskrift.
    Lur mig - sidst på ugen har jeg gammelt brød igen og så skal den forsøges.

    SvarSlet
  2. Mums, det lyder himmelsk! Tusind tak for en god idé - den skal prøves :-)

    SvarSlet
  3. Det var en rigtig god ide - tak for den og god mandag til dig:-)

    SvarSlet
  4. uhm :)
    præcis denn model bruger vi også ... men oftest med rugbrødsender i klodser :)♥
    kram♥

    SvarSlet
  5. Se, nu sidder jeg her en mandag morgen og får lyst til overset brød og vin :-) Tak for tippet! Vi har "kun" brugt brødet til croutoner eller "krymmel" til salater og morgenmad - men det her er lækkert!hersesc

    SvarSlet
  6. Sikke en lækker idé, som jeg skal prøve af. Nu skal jeg bare have noget daggammelt brød :)
    Hav en dejlig mandag,
    mette

    SvarSlet
  7. Tak for inspiration - endnu engang søde Miri :0)

    Knus Havenissen ;0)

    SvarSlet
  8. Mmmm lækkert og enkelt...skal da prøves...havde slet ikke tænkt på, at resterne kan gemmes i en kagedåse....mon ikke også at det vil smage godt med et par hakkede tomater på ?. Nå ja de skal så nok ikke i kagedåsen....tak for inspirationen :-)

    SvarSlet
  9. Intet madspild - det kan vi lide!


    KH
    Selina Juul
    Stop Spild Af Mad

    SvarSlet
  10. Det var et godt og besparende tips.....tak for det!

    SvarSlet
  11. De får vist ikke lov at ligge længe. Lækkert.

    SvarSlet
  12. Uhm,,, det lyder dejligt! Jeg tar imod dine ideer med kyshånd!:-)
    Jeg er også imod madspild. Herhjemme er det ikke en mulighed. Alt spises. Og er der lidt køkkenaffald er det til høne og kompost. :O)

    SvarSlet
  13. Altså... jeg skriver "herhjemme er det ikke en mulighed", så mener jeg Madspild er ikke en mulighed. :O)

    Din ide er absolut en mulighed!

    Fnis... ku lige høre det lød forkert.
    Kram!

    SvarSlet
  14. Oj, - takk for tipset. Det høres utrolig godt ut, og jeg skal prøve neste gang jeg har noen brødskiver til overs. Jeg tenker litt på dette med kakeboksen. Hvis det er hvitløk på brødet, kan jeg vel neppe bruke boksen til søte julekaker senere?

    SvarSlet
  15. Det var da en fantastisk idé. Tak for den. Den vil jeg straks tage til mig. God aften!

    SvarSlet
  16. Oj vad det nu vattnas i munnen på mig. älskar sådant bröd..om vi bara hade hemma, men ingen som gjort..nej..får väl själv till helgen..mmmmm
    Många kramar Lycke

    SvarSlet
  17. Den var god, hvorfor har man ikke noget tørt brød når man skal bruge det ;-)

    SvarSlet
  18. Kære Alle Sammen, jeg er virkelig glad og overrasket over I kunne bruge min genbrugs ide !
    Måske jeg skal komme med flere :-)
    ps YngsteDAtter- spiste ret så mange af dem med hummus igår :-)

    SvarSlet