onsdag den 11. maj 2011

Aftens mad i Maj

Tirsdagens middag var 2 salater og en speltbolle med ost.
 Farver er vigtige.
Den orange/røde salat består af gulerødder, peberfrugt, mynte, basilikum, sesamfrø og tidselolie, safraneddike, salt og peber.
Den beige/grønne af danske forårsløg, græsk feta, græskarkerner ( ved faktisk ikke, hvor Urtekram får dem fra), nye kartofler fra de varme lande , kapers fra Spanien og sidst men bestemt ikke mindst; hjemme dyrkede ærtespirer fra Altanen!
Og den gode dressing med masser af sennep og hvidløg.
Et dejligt måltid i Maj.

20 kommentarer:

  1. Det ser rigtig lækkert ud og meget sundt.

    Kram Marlene

    SvarSlet
  2. Kære Marlene; det er lidt sjovt med det sunde islæt- det er slet ikke det jeg bevidst tilstræber. Jeg stræber efter smag og nydelse og md, der gør mig glad :-)

    SvarSlet
  3. Mums...det ser godt ud;) Jeg har det på samme måde..det SKAL være farver på min mad;)

    Knus og kram herfra

    SvarSlet
  4. Yummi, smukke farver...Safraneddike, det lyder lækkert, hvor mon det kan købes?? Eller er det homemade??

    Knus fra Camilla

    Idag VIL jeg altså lave de HEMP FUGDE BALLS...hvis jeg altså kan nå det...

    SvarSlet
  5. Helt enig.
    Farver er super vigtige. Både for æstetikken og mæthedsfornemmelsen.
    Dejlig tallerken!

    SvarSlet
  6. Mums :-). Og tænk sig at du allerede har kunnet høste på altanen, det er ikke så skidt endda ;-).

    SvarSlet
  7. Hvor lækker tallerken!!! Her stod den på 2 store rødspætter med nye danske (!!!!) kartofler og smeltet smør - samt lidt asparges , enkelt men supergodt. knus

    SvarSlet
  8. Det ser vildt lækkert og indbydende ud! Og du har helt ret i at farverne betyder meget for spiseoplevelsen.

    SvarSlet
  9. Sikke et måltid!
    (Og øv, at jeg ikke traf dig i Odense! Men: Next time, ikke?)
    Helle.

    SvarSlet
  10. Det ser vel nok lækkert ud :-)

    SvarSlet
  11. Elfepigen; Vi skal spise med alle sanser :-)

    Kære Camilla; Safraneddike er hjemmelavet, dog ikke af mig. Men en helt alm. æbleeddike ville også være fin- eller måske et skvæt friskpresset citron.
    Håber du fortæller om de der balls!

    Kære EVA , jeg forsøger at få mange farver i min mad- både for smagen og synsindtrykket. Og så er der endnu større chance for at alle vitamin behov, bliver dækket.

    Kære Jane, vi var også ganske stolte :-)

    Kære Lone; Mums !! Nye DANSKE :-)

    Kære Irene; Mad skal også bringe glæde :-)

    Kære Helle, Jov- det må vel lykkes at mødes :-)

    Kære Madame; det var det også :-)

    SvarSlet
  12. Alle de friske og sprøde grønsager frister, og jeg må gerne.

    SvarSlet
  13. Uhm, jeg bliver helt lækkersulten :)

    SvarSlet
  14. Uhm, du kan noget med mad og ikke mindst salater. Hvor ser det bare godt ud! :)

    Hvad mon du spiser i aften? ;)

    SvarSlet
  15. Kære Mette Lykke, du må gerne spise grønsager :-)

    Kære Pernille, det er jeg glad for at høre :-)

    Kære Lene/Megan; Tak :-) I dag fik vi omelet med asparges og rabarber med hjemme dyrket rucola :-)

    SvarSlet
  16. Mums, når jeg ser dine billeder og læser dine ord vil jeg flytte i kollektiv - altså sammen med dig - fniiis fniiis. PS. sig ikke et ord til min mand, det er ham der står for 92 % af maden herhjemme.

    SvarSlet
  17. Jeg elsker bare virkelig din blog. Nydelse med nydelse på.

    SvarSlet
  18. uhm det ser lækker ud.... :)
    kunne sagtens leve af lækre salater fisk og kylliing :)
    knus♥

    SvarSlet
  19. Kære Lærke; Hvilket kompliment :-) !!
    Tak :-) Jeg siger intet...

    Kære Anja, 1000 tak ! - det er jeg meget beæret over. Ordene kommer jo fra DIG :-)

    Kære Sidse; det er pænt og smager heldigvis også godt :-) - Tak :-)

    Kære Marianne, ja - det kan man sagtens :-)

    SvarSlet