mandag den 18. april 2011

Bønnehumus

Hmm.



Mette b, efterspurgte en opskrift.
Jeg er SÅ elendig til at skrive ned, hvad jeg gør i et køkken.
Du får alle ingredienserne, så må du prøve dig frem :-)

Brun Bønne Humus

Brune bønner - vil tro jeg brugte omkring 200 gram. Tahin - en stor spiseskefuld
2 fed hvidløg
Saft af 3/4 citron- cirka
Salt- jeg svæger til Maldon
God oliven olie.
Blend hele baduljen og spis :-)

Angående Brune Bønner og andre tørrede bønner.
Jeg lægger hele posen i blød og koger dem og fryser dem i passende portioner på ca 200 gram.
Det er meget billigere end at købe dem på dåser.
I hvertilfælde, hvis de skal være økologiske.
Og det skal de jo.
Synes jeg.

13 kommentarer:

  1. Det lyder meget spændende, Miri! Tak for opskriften - den skal prøves her!

    SvarSlet
  2. Jeg elsker humus og laver det tit, jeg har aldrig prøvet med brune bønner så det vil jeg da gøre nu

    SvarSlet
  3. TUSIND TAK! Jeg glæder mig så meget til at lave det og give opskriften videre til min store datter, som er vegetar.
    Jeg laver også mad på slump, så opskriften er lige som den skal være :)
    Klem og god mandag,
    mette

    SvarSlet
  4. Mmm endnu en dejlig proteinrig opskrift til gemmerne...sidder lige og drømmer om bønne-hummus med friske spirer af egen avl...

    God mandag søde Miri - håber du har lidt påskeferie.

    SvarSlet
  5. Og sender lige lidt balance karma til dig - kram

    SvarSlet
  6. Det lyder lækkert. Og god ide med at koge en større portion bønner og fryse ned i mindre portioner.

    SvarSlet
  7. Det er nemlig godt. Prøv det også med sorte bønner! kærligst Mette

    SvarSlet
  8. Nå , heldigvis kom jeg forbi dig anden gang, først læste jeg: Børne-humus, og det syntes jeg ikke lige lød som noget for mig :-) god dag, søde Miri!

    SvarSlet
  9. Kære Madame; glad for at kunne inspirere :-)

    Kære Pernille på 1. ; Jeg elsker humus, især med kikærter. Men nu havde jeg lige nogle brune bønner .. :-)

    Kære mette b; Det var så lidt- er kun glad for nogen kan bruge det jeg kan :-)

    Kære Camilla; Glad for at kunne inspirere en mad kyndig som dig :-) Påakeferie får jeg først på Torsdag- åh jeg længes !!!
    Og tak for tilsendt karma - jeg trænger :-)

    SvarSlet
  10. Kære Eva, det er nemlig smart :-)

    Kære Mette; Det vil jeg gøre ! Kan forestille mig en sej farve :-)

    Kære Lavendel - hæ hæ :-)

    Kære Sidse; jeg er pjattet med den :-)

    SvarSlet
  11. Mums...jeg bruger hvide bønner/smørbønner og har aldrig smagt med brune bønner eller sorte !! tak for dejlig inspiration :)

    SvarSlet
  12. Kære Gitte; Når du bruger hvide, ser den også mere delikat ud:-)
    Jeg havde bare en pose af de brune, så derfor blev det det :-) Er glad for at kunne være med til at give lidt inspiration !

    SvarSlet