mandag den 5. juli 2010

Enkelt

Brød er godt.
Og der findes så mange forskellige måder at frembringe det på.
Jeg holder bestemt af at eksperimenterer med fordej, surdej og alt så noget.
Men nogle gange skal der bare være noget brød og det skal være nemt og enkelt.
Så er det jeg plejer at tage vand, gær, salt og mel og røre det samme, sætte det natten over i køleskabet og bage boller næste dag- enkelt !
Efter kærligt pres fra børnene og veninden, prøver jeg at skrive ned , hvad jeg gør.
De vil nemlig gerne ha en tydeligere opskrift end min; " Du tager bare .."
Seje Ølandshvede boller - ca 9 store.
½ liter koldt vand fra hanen
En kikærte stor klump gær
Maldon salt- mon ikke det er 1 spsk.
450- 500 gram Ølandshvedemel- groft.
Rør det sammen. Dæk skålen med plast og sæt den i køleskabet natten over.
Tag dejen ud.
Sæt en lille skål med vand i bunden af ovnen og tænd ovnen på 250 grader.
Klat 9 boller op på bagepladen.
Når ovnen er varm nok- sæt pladen ind og skru ned til 225 og giv bollerne ca 20 min.- eller til de er færdig.
Enkelt :-)

18 kommentarer:

  1. Det ser da nemt ud! Jeg tror da lige jeg skal prøve her i aften :)

    SvarSlet
  2. Ja, de smager jo godt, ved jeg....

    SvarSlet
  3. det ser dejligt nemt ud. jeg er selv kun til de hurtige boller, med masser af gode ting i. river altid en squash, gulerod eller en hård pære i, for at give fugt til dejen, så der også er noget ved dem dagen efter, og vi får snydt noget grønt i børnene.
    Stine:)

    SvarSlet
  4. Kære mette b; Det ER nemt, men godt :-)

    Kære Lavendel; :-) - dem jeg bagte hos dig, var af Ital. hvede , men eller samme fremgangs måde :-)

    SvarSlet
  5. Kære stine; Smart :-) Gulerod eller morgenfrue er også smukt i en dej :-)

    SvarSlet
  6. Det lyder ligesom her, jeg anvender også sjældent opskrift. Men dine boller hos Lone var dejlige.
    Knus.

    SvarSlet
  7. Langtidshævet nybagt brød ER bare det skønneste - sådan en skive lun med smør der smelter... JA tak!!! ;)

    SvarSlet
  8. Kære Pernille-Frederikke; Bare kast dig ud i det - det er nemt og lækkert .-)

    Kære Margith; Jeg er begyndt at øve mig i opskrifter :-) Tak- dem hos Lone var af det hvideste hvidde tippo 00 mel , smager skønt, men har nok ikke megen nærringsværdi :-)

    Kære Søslerier- Ja mums ! Sidder faktisk og nyder en sådan lige nu :-)

    SvarSlet
  9. Jeg er glad for, at pigerne insisterer på en opskrift - så har vi også en chance for lækre boller:)

    SvarSlet
  10. Ja det lyder da enkelt ;-)
    Måske jeg kan finde ud af det ? :-)

    KH Siffe

    SvarSlet
  11. Uhmm det lyder let og lækkert. Nogle boller som absolut må prøves.
    God sommerdag

    SvarSlet
  12. Kære Oline ; Det var sæødt sagt - tak :-)

    Kære Siffe; Det er så let som at klø sig i nakken :-)

    Kære Lis; Du vil ikke blive skuffet- det er super enkelt :-)

    SvarSlet
  13. Uhm, hvor lyder det godt, Miri! Dem må jeg lokke Monsieur til at lave - det er nemlig ham, der bager her i huset ;-)

    SvarSlet
  14. Man må kunne bruge andet mel også, så jeg tror jeg gemmer denne opskrift :)

    SvarSlet
  15. Uhm, det lyder som samme princip, som anvendes her - det er desværre alt for lang tid siden! Kan du anbefale Ølandsmelet? Har lige set hos Aarstiderne, men det koster... Jeg har overvejet at eksperimentere med at komme HUSK i melet for at give mere fibre - har du prøvet det?
    Kærligst Rina

    SvarSlet
  16. uhm det lyder lækkert og ja også enkelt! Det må jeg prøve! Hvor får du det der mel henne?

    SvarSlet
  17. Kære Madame; jeg tror han er en dejlig mand- ham din Monsieur :-)

    Kære Fru E; Det kan du sagtens :-)

    Kære Rina; Jeg kan anbefale det på det varmeste ! Og det er groft ! Men har en utrolig hæve evne.
    Jeg har ikke prøvet at arbejde med HUSK.
    Men Aurions meler er generelt gode synes jeg. Kender du melet fra Skærtoft mølle ? Det er altså også godt. :-)

    Kære Gaia; Jeg køber det i vores lokale øko. gårdbutik- der sælger de Aurion mel. Ellers prøv Skærtoft mølles mel- det fåes i Irma og Kvickly :-)

    SvarSlet